top of page
_GCC1220_edited.jpg

Hello

Sunt Anna Chițan, și "Hello" este formula de salut pe care o folosesc cel mai des, insist pe scrierea numelui meu corect, Anna cu doi de N, nu sunt foarte out-door-sy dar mi-ar plăcea mult să locuiesc la țară și am doi pisici, Manole și Cometa pe care-i ador.

  • Facebook
  • Instagram

Despre mine

M-am născut in Ardeal, am crescut înconjurată de sași și unguri de care mi-e dor foarte des și am urmat școala în limba germană din prima clasă până am terminat facultatea. Nu, nu există facultate de arhitectură în limba germana în Romania, dar există studii economice în limba germană. Pentru că asta am studiat, după liceul absolvit la Sighișoara de unde nu am vrut sa plec altundeva decât la București, unde am ajuns la ASE-Studii Economice in Limba Germana, cum spuneam.

Am intrat apoi pe făgașul dictat de aceste studii, și o vreme am fost corporatistă, ceea ce multă vreme am regretat. Am regretat că am pierdut timp și energie încrâncendu-mă să fac bine ceva care nu-mi făcea plăcere. După 10 ani în care în paralel am căutat neobosită sursa nefericirii în care mă scăldam, mi-am adus aminte de pasiunile și plăcerile din copilărie descoperind astfel mobilierul vintage și designul de interior. Am luat-o de la început, de data asta auto-didact, intuind astfel ce s-ar putea ascunde în spatele sintagmei "dream-job".

Primul gest de re-descoperire a fost o ucenicie de 3 luni în atelierul unui restaurator englez, în Cornwall, de unde m-am întors cu un prim layer de know-how despre mobilierul vintage și antichități pe care deja începusem să le acumulez fără un plan precis dar cărora nu le puteam rezista. Dar acum cu o imagine mai clară despre cum aș putea să combin cele două elemente, mobilierul vintage și designul de interior.

Am avut șansa să am un context în care mi-am exersat înclinațiile estetice, în proiecte ale unor prieteni și colegi, puse la dispoziție aproape fără limitări (ceea ce intelegeam eu prin limitari in acel stadiu al noii mele cariere) și apoi, odată cu primul proiect plătit am devenit antreprenor, chiar dublu-antreprenor prin crearea magazinului on-line Heartwood si a studioului de design interior Annterior in 2012.

În 2016, mi s-a alaturat Maria Farcas, partenera mea de atunci și până în prezent și cel de-al doilea Principal Designer la Annterior Studio.

După un număr de ani în care prioritară a fost creșterea protofoliului si experimentarea situatiilor practice, de santier, clienti, deficiențe si compensarea lipsei educației formale prin experiență, am ajuns si in punctul în care background-ul de business, dobândit la facultate și în regretata carieră de 10 ani de corporație, să-și dezvăluie beneficiile. Cunoștințele de business și experiența de SOP au fost esențiale in tranziția de la hobby la afacere. Deși am căutat libertatea unei activități creative, am înteles destul de repede că libertatea unei activitati creative este asigurată de sisteme și proceduri, de un interes rezonabil pentru afacerea din spatele activității creative și de asumarea rolului de antreprenor în aceeași măsură cu cea de designer de interior.

La Annterior credem cu tărie că succesul unui proiect nu stă doar în rezultatul fabulos pe care Annterior îl obține dar și in modul în care se desfașoară lucrurile pe parcursul lui, de respectarea promisiunilor într-o relație cu implicații financiare pentru clienți și de satisfacția acestora cu privire la ce se intamplă între concept și realitate.

Anna Chițan

Principal Designer & Owner

Annterior Studio

bottom of page