top of page

FULL SERVICE DESIGN

Cele mai de succes proiecte ale studioului nostru sunt cele în care beneficiarul ne-a încredințat întregul proces, începând de la conceptul de design și trecând prin implementarea lui, până la ultimul gest de styling al spațiului.

_GCC8342.jpg

PROCESUL NOSTRU

Sesiunea de consultanță

Demarăm orice proiect mic sau mare, printr-o sesiune de cunoaștere reciprocă dar și de familiarizare cu viitorul proiect. Această sesiune va avea loc la adresa proiectului (în mod ideal, dar nu este obligatoriu) și are scopul evaluării inițiale a nevoilor tale și ale spațiului, în același timp oferind și contextul ideal pentru ca tu să ne cunoști într-o primă sesiune de lucru.

 

Nici un proiect nu este identic cu altul, de aceea această evaluare este esențială pentru pașii următori. Vom discuta preferințe estetice, nevoi funcționale și tot ce este important pentru tine. No-go's si must-have's.

 

Aceasta va fi o întâlnire de lucru plătită, care va dura până la doua ore, în cadrul careia noi vom livra valoare prin primele idei, recomandari și sfaturi legate de proiect. Vom vehicula variante de flux al spațiului, propuneri de materiale, valoarea estimată a investiției,  durata estimată a proiectului, resurse la care avem acces ca profesioniști în domeniul arhitecturii și designului, priorități, vom discuta principalele aspecte ale contractului nostru, cum comunicăm și cum lucrăm pe întreg parcursul proiectului.

 

Astfel, dacă decizi să continuăm intregul proiect împreună, vom fi parcurs deja în mod eficient primul pas, cel de definire a scopului proiectului. Dacă decizi să nu continuăm proiectul împreună vei rămâne cu valoarea a două ore de expertiză foarte utilă indiferent dacă vei decide să lucrezi pe cont propriu sau cu alt arhitect sau designer.

Oferta financiară & valoarea preliminară a investiției

În urma sesiunii de consultanță vom avea toate detaliile necesare pentru a formula oferta financiară și a estima nivelul de investiție necesar: mediu sau premium. Din experiența proiectelor trecute, am acumulat informații financiare solide și precise cu privire la valoarea unei investiții realiste pentru diverse tipuri de proiect astfel încât să putem evalua intervalul în care se va situa investiția.

Semnarea contractului

Odată cu acceptarea ofertei, se semnează contractul.

Etapa de concept

În această etapă care durează între 4 - 8 săptămâni, documentăm spațiul cu măsurători exacte, clarificăm orice detaliu necesar formulării unei direcții de design, ne consultăm cu contractorii principali off-site și on-site, colectăm referințe și materiale ilustrative pentru ceea ce urmează să propunem și începem să detaliem investiția pe baza principalelor soluții pe care urmează să ți le propunem.

Livrabilele acestei etape sunt:

  • un plan 2D de reconfigurare a spațiului și de mobilare

  • Planșe vizuale pentru atmosfera propusă și principalele soluții de impact (Moodboard)

  • O valoare preliminară a investiției (În această etapă nu sunt încă disponibile toate detaliile necesare obținerii unor oferte ferme, de aceea această valoare va fi una estimată)

  • O selecție a materialelor propuse

Etapa de detaliu

Etapa de detaliu urmează după ce în etapa de concept ai confirmat direcția de design propusă, scopul proiectului și investiția preliminară. Pentru elaborarea proiectului de detaliu sunt necesare 6 - 10 săptămâni, și aceasta este o perioada de studiu, research și creație intensă în care ne vom întâlni mai puțin dar te vom ține la curent cu privire la progres.

 

Livrabilele acestei etape sunt:

- Planuri de execuție detaliate

- Mostre pentru toate materialele și finisajele propuse

- Valoarea finală a investiției, calculată pe baza ofertelor ferme de la furnizori

- Lista detaliata de cantități

În aceasta etapa se poate începe selecția echipelor specializate de construcții, instalații și finisaje, și aceștia pot demara eventual lucrări de demolare dar nu și alte lucrări. Începerea oricăror altor lucrări înainte ca planurile de execuție să fie finalizate și confirmate cu tine și cu echipele de specialitate, poate duce la erori ce trebuie remediate ulterior, la suprapuneri de lucrări care ar trebui să aiba loc distinct, la întârzieri și costuri suplimentare.

Achiziții & Management de Proiect

În urma aprobării proiectului de detaliu de către tine, intrăm în rolul agreat împreună, acela de manager de proiect pentru implementarea planului agreat în faza anterioară.

 

Concomitent cu pedarea și discutarea în detaliu a planurilor de execuțtie cu echipele de specialitate care acum pot să înceapă lucrările de instalații și construcție, se vor demarea și comenzile și achizițiile finisajelor, mobilierului și a tuturor elementelor propuse în proiectul de detaliu.

Pe întreg parcursul perioadei de implementare vom organiza întâlniri la șantier si/sau întâlniri cu furnizorii pentru a ne asigura ca proiectul este pus în opera întocmai, pentru a coordona diversele etape și lucrări și pentru a preîntâmpina erori și întârzieri.

Constatarea deficiențelor

Orice proiect, mic sau mare, va avea deficiențe și această etapă este una inerentă. La un interval rezonabil de timp înainte de finalizarea proiectului vom face împreună o ședința de constatare a deficiențelor și vom stabili și coordona modalitatea de corectare a acestora cu furnizorii și echipele de specialitate.

Predare & Styling

Etapa de styling nu este o etapă opțională. Documentarea foto a unui proiect reușit finalizat este o componentă importantă a strategiei noastre de marketing.

 

Vom programa împreună din timp 2-3 de zile, perioadă în care vom avea nevoie de acces neîngradit la spațiu indiferent dacă deja este locuit, pentru a-l decora în modul ideal, pentru a organiza ședinta foto și apoi pentru a elibera spațiul de obiectele folosite la styling și pe care vei fi decis să nu le achiziționezi.

 

Uneori în procesul de stling sunt necesare mult mai multe elemente de decor decât cele achiziționae prin proiect, de aceea noi ne preocupăm să le procurăm și să le returnăm după ședința foto. Valoarea acestora nu este inclusă în valoarea investiției dar pot fi achiționate de tine la momentul styling-ului. 

Te rugăm să consulți și pagina FAQ unde răspundem la cele mai frecvente întrebări despre maniera noastră de lucru. Incompatibilitatea noastră pe aceste teme, ne poate determina pe noi să decidem să nu continuăm proiectul.

 

Politica de anulare sau retur

Onorariul de consultație nu este returnabil. Dacă intervine vreo schimbare în programul tău, sesiunea de consultanță poate fi reprogramată cu 24 de ore înainte de data și ora la care a fost stabilită inițial.

Te rugăm să adăugi întâlnirea în calendar și să îți rezervi acest timp pe cât posibil făra alte întreruperi (convorbiri telefonice, oaspeți sau alte obligații) pentru a ne asigura că totul decurge conform planului și că vom folosi aceasta sesiune la potențialul său maxim.

 

Ne bucurăm să te cunoaștem și să aflăm mai multe despre proiectul tău.

bottom of page