top of page
_GCC2926.jpg

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Așa cum înțelegem și ne așteptăm ca tu, clientul nostru, să ai limite, preferințe și aspecte nenegociabile, avem și noi câteva.

 

Suntem foarte ferme în privința câtorva aspecte nu doar din convingeri estetice ci mult mai mult din convingeri etice și de sustenabilitate a investiției. Misiunea noastră este să contribuim la o lume mai bună, nu doar prin frumusețe care fie că suntem conștienți sau nu, ne impactează calitatea vieții, dar și prin decizii responsabile, valabile pe termen lung cu privire la investiție. Nu doar că prin soluțiile si materialele pe care le propunem încercăm să obținem un rezultat cu o durată de viață cât mai lungă  - fizică, estetică și morală -  să scădem costurile de mentenanță și de înlocuire viitoare dar și  să nu neglijăm mediul înconjurător.

_GCC9766.jpg

Ce proiecte prioritizează Annterior Studio pentru serviciul FULL DESIGN SERVICE?

Rezultatele cele mai spectaculoase se obțin atunci cănd putem să ne punem amprenta pe un întreg apartament sau casă sau spațiu comercial. Raportul investiție - rezultat este cel mai echilibrat în astfel de situații. Investiția înseamnă timp, bani, eficiență, economii de scară, sinergii si așa mai departe. De asemenea și pentru noi e mult mai satisfăcător să lucrăm la un spațiu în care toate detaliile au trecut prin filtrul nostru și sunt într-o alchimie perfectă, începând de la aspecte funcționale (fluxul într-un spațiu este și el design, felul în care se operează schema de lumini este si el design) până la aspecte estetice.

Așadar între un proiect FULL DESIGN al unui întreg imobil și între un proiect FULL DESIGN al unei bucătării vom alege să lucrăm la primul.

Considerăm însă și spații distincte ca fiind proiecte complete, atăta timp cât în aceste spații distincte, chiar dacă ele comunică cu altele care nu fac obiectul proiectului, avem disponibilitatea ta de a schimba totul dacă vom considera că totul trebuie schimbat: ferestre, uși, pardoseală, configurație electrică, configurație a obiectelor sanitare și termice, configurația spațiului și bineînteles mobilierul și decorațiunile.


Vă implicați în proiecte de decorare/mobilare, fără renovare?

În principiu nu. Pentru astfel de proiecte oferim serviciul de consultanță exclusivă, de 2 ore, de oricăte ori beneficiarul dorește sau are nevoie. Excepție o fac
- proiectele în care finisajele și lay-out-ul sunt perfecte - nu am întâlnit încă această situație - caz în care vom lucra sub umbrela serviciului nostru de FULL DESIGN SERVICE, și
- serviciul cadou
oferit celor care achiziționeaza mobilier și decorațiuni prin magazinul nostru de obiecte vintage Heartwood Gallery.


Care sunt aspectele ne-negociabile în maniera de design Annterior?


Nu folosim materiale sintetice care imită materiale naturale, faux-marble, faux-wood, faux-lether, faux-concrete.

Nu folosim replici ale unor obiecte de design consacrate sau nu.

Folosim mereu obiecte vintage și/sau up-cycled. De exemplu în locul unui obiect de design replică preferăm absolut întotdeauna un obiect antic sau vintage anonim dar fabulos și de calitate, unic și ever-green.

Plasticul este materialul cu care avem o relație love-hate. Il iubim în scaunele Eames (original), Faye Toogood sau în orice obiect space-age dar îl detestăm la tâmplărie, plinte, blaturi de bucătărie, parchet laminat - da, parchetul laminat este plastic.

Linoleum (contemporan cunoscut și sub numele de covor PVC) - da, în spații industriale, spații cu trafic greu și murdar, aeroporturi, garaje, spații sanitare. Nu - atunci când se vrea parchet sau lambriu.


De ce obiecte vintage?

Obiectele vintage infuzează unicitate, caracter și calitate pe care cu greu le poți obține cu obiecte produse în masă. Cel mai adesea obiectele vintage sunt realizate cu o maiestrie și nivel de calitate care nu se mai găsesc în produsele noi la un nivel de preț comparabil. Prin simpla utilizare a acestor obiecte obținem un rezultat mai premium decât costul lui.

Obiectele vintage contribuie la misiunea noastră de a fi sustenabile. Sunt obiecte vechi pentru a căror achiziție și utilizare nu se consumă aceleași resurse din nou.

Un obiect care a fost folosit deja 100 de ani, va rezista adesea atăt moral cât și fizic încă 100 de ani, pentru că este un obiect din materiale de calitate, rezistent, realizat cu un grad înalt de mestesug. Nu e nevoie să mai detaliem de ce intrinsec are o valoare net mai mare decăt cele mai multe obiecte noi (chiar cu pretenții premium).

Perioadele în care multe dintre antichități și obiecte vintage au fost produse, erau perioade în care nu se producea masiv în serie, se producea mult manual sau semi-manual, nu erau perioade marcate încă de consumerism și fast-products astfel încât se producea cu scopul să reziste cât mai mult. 

​Politica de anulare și retur
 

Onorariul de consultație (atăt cel pentru serviciul 2 HOURS IN-HOUSE CONSULTATION cât și cel ce reprezintă plata pentru primul pas al procesului de FULL DESIGN SERVICE) nu este returnabil. Dacă intervine vreo schimbare în programul tău, sesiunea de consultanță poate fi reprogramată cu 24 de ore înainte de data și ora la care a fost stabilită inițial.

Te rugăm să adăugi întâlnirea în calendar și să îți rezervi acest timp pe cât posibil făra alte întreruperi (convorbiri telefonice, oaspeți sau alte obligații) pentru a ne asigura că totul decurge conform planului și că vom folosi aceasta sesiune la potențialul său maxim.

bottom of page